Vad står på ert bord när det är dags för tacos? Vad är viktigast? Ska det vara bröd, skal eller chips, eller vill hela familjen ha olika?
Picklad rödlök
0.5 dl ättikssprit 12 %
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 st röd lök
Håll ner ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp.
Ställ åt sidan för att svalna.
Skiva löken tunt.
Häll den svala 1-2-3-lagen över löken och låt stå i kyl i minst 1 timma.
Förvara i en burk med tätslutande lock
Salsa -medium
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré (delikatesskryddad – Slotts)
1 st vitlöksklyfta
0,5 msk limesaft
1 msk olivolja
0,5 st röd lök
0,5 st gul lök
4 st jalapeño (Jalapeño Green Hot – Santa Maria)
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,25 tsk vitlökspulver
1 tsk rårörsocker
Mixa allt tillsammans och smaka av!
Görs gärna dagen innan..
Guacamole
1 st mogen avokado
1 tsk chiliflakes
0,5 msk limesaft
0,5 st vitlök
0,5 tsk olivolja
1/4 st röd lök
0,5 msk tomatpuré (delikatesskryddad – Slotts)
1 msk creme fraiche
1 krm rårörsocker
1 krm chilipulver
0,25 krm cayennepeppar
salt
svartpeppar
Mixa allt och smaka av med salt och svartpeppar!
Senaste kommentarer