Hur vill ni ha er chokladfondant? Denna variant är lika god att servera nygjord som att göra den något för kladdig och sen kyla ner tills den sätter sej och servera senare eller dagen därpå..!
Prooova!
Chokladfondant med mjölkchoklad (3 stycken)
40 g smör, rumsvarmt
2,5 msk brunt farinsocker
1 st ägg (storlek L)
1 st äggula (storlek L)
1,5 msk vetemjöl
1 msk kakao
1 nypa salt
100 g Marabou mjölkchoklad
Sätt ugnen på 200 grader varmluft
Smält choklad och låt svalna
Vispa smör och farinsocker ordentligt med elvisp
Rör ner ägg och äggula
Sikta ner mjöl och kakao
Tillsätt salt
Häll sist ner chokladen och rör till en jämn smet
Smöra 3 stycken små ugnsformar och häll ner smeten
Grädda tills de är som ni önskar.. Jag hade inne mina i runt 12 minuter och de blev perfekta, enligt mej!
Låt de vila i formen i 2 minuter innan de vänds upp på serveringstallriken
Mina fick åka in i frysen i 5 minuter för att sätta sej något och de blev precis som jag ville ha dem.
-En av dem gräddades i 10 minuter och åkte sen in i kylen för att sätta sej ordentligt och åts ett par timmar senare. Det var minst lika gott! Den blev sådär krämig och len som en perfekt kladdig kladdkaka-
Servera med fluffig grädde och kakao eller en god gräddglass!
Senaste kommentarer