Hur gott och smidigt är det inte med paj! Jag älskar det! Tyvärr så är inte min man lika glad över det..men denna åt han faktiskt -även om han petade bort pajskalet…
Det är ingen äggstanning utan bara krämig köttfärsröra med ett ännu krämigare osttäcke över, mums!
Istället för fredagens tacos kanske?
Krämig köttfärspaj -med sting (ca 5 port)
Pajskal
125 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
2,5 msk vatten
0,5 krm salt
Köttfärsröra
400 g blandfärs
2 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré (delikatesskryddad)
0,5 msk kalvfond
1 dl creme fraiche, naturell
0,5 dl chilisås
0,5 dl vispgrädde
5 st skivor pepparsalami
0,25 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,25 tsk chilipulver
0,25 tsk vitlökspulver
0,5 krm vitpeppar
Oströra
1 dl creme fraiche, naturell
0,5 dl majonnäs (gärna Hellmans)
1,5 dl riven ost
1 krm salt
1 krm svartpeppar
0,25 krm cayennepeppar
5 st bitar green jalapeño hot
Alla ingredienser till pajskalet ska vara kalla. Blanda ihop allt till en degklump och ställ kylt i 30 minuter
Sätt ugnen på 225 grader
Stek färs i smör och krydda med ungefär hälften av mängden kryddor
Pressa ner vitlök
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ett par minuter
Rör ner resten och låt puttra i ca 10 minuter
Hacka/ dela salami i småbitar och rör ner i köttfärsen
Under tiden som färsen puttrar ska pajskalet tryckas ut i en pajform på 18 cm i diameter, med löstagbar kant
Nagga
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter
Blanda alla ingredienser till oströran
Häll ner köttfärsröran i skalet
Fördela ut jalapeño på färsen
Smeta ut röran så den täcker färsen
Grädda mitt i ugnen i ca 20-23 minuter tills pajen fått fin färg!
Låt stå 5 minuter och servera sen med en god sallad
Senaste kommentarer