En riktigt god morotskaka eller en torr orange brödbit. Det kan vara väldigt stor skillnad..! Här kommer mitt recept och den var inte torr och tråkig någonstans! Ännu godare dagen efter…
Morotskaka
Kakan
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl rårörsocker
1 dl brunt farinsocker
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
0,5 tsk mald kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
en nypa salt
300 g morötter -ca 5 stycken
2 1/4 dl smör- & rapsolja
Glasyr/ frosting
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost, naturell
0,5 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
Kokos
Smörj en springform
Sätt ugnen på 150 grader varmluft
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt -ca 5 minuter
Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i ägg- och sockerblandningen
Rör försiktigt
Skala och riv morötterna fint
Häll ner morötter och smör- & rapsolja i smeten och rör till en jämn smet (vispa inte mer än nödvändigt)
Häll i formen och grädda i ca 1 timma tills kakan precis är klar
Låt kakan svalna helt
Vispa ihop smör och philadelphiaost
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa fluffigt
Dela kakan i två delar och lägg emellan med hälften av glasyren. Lägg på andra delen och fördela ut resten av glasyren på toppen. Strö över kokos och ställ i kylen i ett par timmar innan servering
Serveras med fördel dagen efter
Senaste kommentarer