Så så gott! Verkligen perfekt sommarmat! En kylande dressing tillsammans med det salta från halloumi och vätska från grönsakerna är perfekt nu i värme, så testa
Kall gurkdressing
3 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs, Hellmans
200 g gurka (ca 0,5 st)
0,5 st liten rödlök
12-15 st ”gräslöksstrån”
0,25-0,5 tsk salt
0,5-0,75 tsk svartpeppar
en nypa strösocker
(+0,5 tsk salt för att dra ur vätskan från gurkan)
Strimla gurka fint och blanda med 0,5 tsk salt
Lägg gurkan i en sil så vattnet kan rinna ur i ca 20 minuter
Under tiden hackas rödlök och gräslök fint
Blanda ihop gräddfil, majonnäs, rödlök, gräslök och kryddor
Krama ur gurkan och lägg ner strimlorna i röran
Blanda runt och smaka av med socker
Låt stå i kyl fram till servering
………………….
Somrig sallad med halloumi
gurka
tomat
halloumi
matvete
solrosfrön
pumpakärnor
olivolja
vindruvor
vattenmelon
Skär upp grönsaker och frukt
Koka matvete enligt förpackningens anvisning
Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna -passa så de inte bränner
Stek halloumi i olivolja
Servera med den kalla gurkdressingen!
Senaste kommentarer