En fluffig och saftig tigerkaka är enkelt att slänga ihop, även med barnen i köket! Idag bakade jag och stora grabben tillsammans och det resulterade i detta recept
Fluffig och saftig tigerkaka
125 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
3 st stora ägg
3 dl vetemjöl
2,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl standardmjölk
2,5 msk kakao
1 krm salt
Sätt ugnen på 180 grader varmluft
Vispa smör och socker vitt och fluffigt
Tillsätt ett ägg i taget under tiden som maskinen vispar kraftigt
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke
Sikta ner mjölblandningen i smeten omväxlande med mjölken
Rör försiktigt ihop till en jämn smet
Smöra och bröa en sockerkaksform
Fördela ut hälften av smeten i formen
Låt andra halvan av smeten vara kvar i bunken och sikta ner kakao och tillsätt salt, rör om så det blandas ihop
Klicka över chokladsmeten i formen och ta hjälp av en sked eller gaffel för att blanda lite lite lätt så kakan får en marmorering
Grädda i 25 minuter
Låt kakan vara kvar i formen i några minuter och vänd sedan upp kakan på en tallrik med formen kvar för att svalna
ÅÅÅÅh vad gott! Ska gå direkt till köket och baka en sockerkaka jag med blev så sugen! 😀