Hoppas ni har en mysig helg!
Här har vi snö och barnen har varit ute och lekt idag. Vad passar bättre som mellanmål än pannkakor efter utelek..
Eller till söndagens brunch?
Fluffiga och mättande! Helt underbara..
Bananpannkakor med mörk choklad
125 g väl mogen banan
1 st helt ägg
2 st äggvitor
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
30 g mörk choklad
kokosolja
Hacka chokladen.
Mixa ihop banan, ägg, äggvita och vaniljpulver.
Tillsätt bakpulvret och puls-mixa bara så det inte finns klumpar..
Värm upp stekpannan med kokosolja.
Häll ut smeten i pannan till små plättar. Sänk värmen till medelfart och vänta någon minut innan chokladen läggs på varje plätt. Häll på lite mer smet så chokladen kapslas in. Fortsätt att grädda på medelvärme tills de fått fin färg och de går att vända. Låt det ta sin tid!
När de fått fin färg på andra sidan så är de klara. Låt svalna.
Avnjut bananpannkakorna (bananplättarna?) svala med bär/ nötter/ ProPud/ kokos eller bara som de är…
(Om man utesluter chokladen så blir det ett perfekt mellanmål även för de minsta!)
Senaste kommentarer