Idag har det sett ut såhär för O.. Vaknade kl 6.30. Gröt till frukost, frukt till mellanmål, vila (3 h ute), mat plus frukt, gröt plus leverpastejsmacka, godnatt-flaska kl 18.30 och somnade kl 18.45. Det är ett pysslande för att få till en bra dagsrutin. Imorgon ska jag försöka få det på ett liknande sätt, bara att skillnaden blir ägg eller pannkakor till mellanmål innan vilan så att hon får i sej något mer matigt. Försökte med ersättning innan vilan men det dög inte som vanligt och då är det ju bättre med ett matigt mellanmål tänker jag.. får väl se vad den bestämda damen tycker om det.
Pastasås med lax (4-5 portioner)
1 st laxfilé
3/4 dl risoni
1/4 gul lök
1 st vitlöksklyfta
Rapsolja
2 dl frysta ärtor, majs, paprika-påse
Ca 2 msk fryst morotspuré
Ca 2 msk creme fraiche
0.5 dl vispgrädde
Ca 1 msk dill
Svartpeppar
Vitpeppar
Chilipulver
Vitlökspulver
(Fryst morotspuré – koka morötter tills de blir mjuka, häll av vattner och mixa slätt. Frys ner i små formar och använd i maten eller tina och ge som puré)
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Lägg den tinade fisken i en form med olja och krydda med peppar och chili. Fisken är klar när den är uppe i 56 grader.
Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen, men utan salt.
Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i en kastrull med olja. Tillsätt frysta ärtblandningen och moroten tillsammans med 1.5 dl vatten. Låt bubbla i 3-4 minuter. Mixa. Ställ tillbaka på plattan och rör ner creme fraiche och grädde. Låt puttra ihop i några minuter.
Lägg ner fisken i såsen och mixa till önskad konsistens. Smaka av med dill och kryddor. Rör ner risoni. Klart!
Det blev riktigt gott och krämigt!
Senaste kommentarer