Den perfekta chiapuddingen, den görs med kvarg! Antingen smaksatt kvarg -den utan tillsatt socker, eller med kvarg + frukt/bär.
När man vet att man kommer ha ont om tid morgonen därpå eller om man ska ta med frukosten på vägen så är detta perfekt! En glasburk med lock och en påse med blandade nötter, frön, torkade bär och kokos att slänga med i fickan. Hur smidigt! En sked som är någon mindre än burken så man kan slänga i den där i och stänga locket för att diska när man kommer hem. Inga ursäkter för att inte äta frukost 🙂
Detta är, enligt mej, den rätta konsistensen! Inte rinnande, men heller inte stabbig, utan den sitter kvar på skeden och är len och perfekt.
Chiapudding på kvarg med blåbär
15 g chiafrön
1 dl standardmjölk (eller annan sort)
0,5 dl kvarg, naturell
0,5 dl frysta blåbär
60 g banan (ca 0,5 st)
2 msk apelsinjuice
1 krm äkta vaniljpulver
Mixa ihop allt, utom chiafrön.
Rör ner chiafrön och häll upp i serveringsglas/tallrik/skål/burk eller vad ni vill äta från..
Låt stå i kylen, helst över natten.
Toppa med kvarg/ nötter/ frön/ torkad frukt/ kanel/ kardemumma/ ingefära/ kokos/ jordnötssmör……. Det går att variera i en oändlighet.
Så gott och mättande!
..och ganska snyggt också!
Har ni något recept på detta att dela med er av?
Senaste kommentarer