En kladdig chokladkaka med ljus chokladtryffel och grädde. En väldigt enkel kaka som alla klarar av att baka. Rör bara ihop alla ingredienser och ställ sen in i ugnen!
Chokladkaka (8 bitar)
125 g rumsvarmt smör
2 st ägg
2 st äggulor
0,5 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker
0,5 dl sirap
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 nypor salt
Sätt ugnen på 150 grader varmluft
Lägg smör i en bunke, knäck i ägg och äggulor, sikta ner de torra ingredienserna och rör med en slickepott till en jämn smet
Häll i en smord form, 18 cm i diameter, med löstagbar kant
Grädda i knappt 25 minuter. Den ska vara kladdig i mitten. Skaka lite på formen och kolla om den dallrar lite i mitten
Ställ in i kylen i 4-5 timmar, men helst över natten
Ljus chokladtryffel
100 g ljus bakchoklad
0,75 dl vispgrädde
20 g rumsvarmt smör
Hacka chokladen
Värm upp grädde på spisen, i en kastrull, tills första bubblan kommer
Ta av kastrullen
Rör ner choklad så att allt smälter
Lägg sist ner smöret och rör till en slät och glansig smet
Ta ur kakan ur kylen och häll över chokladtryffeln
Ställ in i kyl igen i 1-2 timmar.
Ta ut kakan från kylen några minuter innan den serveras med vispad grädde
Senaste kommentarer