Köttfärssås, en riktig vardagsrätt. Den kan vara förfärligt tråkig eller väldigt god!
Krämig köttfärssås (6 port)
800 g blandfärs
0,5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpuré, delikatesskryddad
ca 100 g färska champinjoner (beroende på hur många som gillar)
0,5 dl chilisås
0,25 dl ketchup
1,5 msk kalvfond
1 st förp. (2 dl) Arla creme fraiche -paprika & chili
3 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
knappt 0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0,25 tsk chilipulver
en nypa strösocker
Hacka lök och vitlök fint
Dela champinjonerna i 2-4 delar
Bryn färs i smör
Efter halva tiden tillsätts lök, vitlök och champinjoner som får brynas med i pannan
Krydda med hälften av mängden svartpeppar och chilipulver och rör ner tomatpuré som får fräsa i ett par minuter
Sänk värmen och häll sedan ner chilisås, ketchup, fond, creme fraiche, mjölk, grädde och resten av kryddorna
Koka upp och låt bubbla i ca 10 minuter.
Smaka av med en nypa socker
Innan vi saltade tog jag bort en portion till O. Den fixade jag tillsammans med en skvätt vatten och spaghetti. Hon gav maten 10 poäng!
Eftersom champinjoner är livsfarligt att stoppa i munnen, enligt barnen och mannen, så kan man lätt plocka bort dem om man delar i stora bitar.
Senaste kommentarer