I helgen har vi grillat. Grillpremiär! Det är något speciellt, det går inte att komma ifrån.
Här blev det fläskytterfilé. Till fläskkött passar denna marinad bra!
Medel i smaken, så därför får den heta original
Marinad, original (till ca 1 kg kött)
knappt 1,5 dl olivolja
3 st pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré, delikatesskryddad
1 msk apelsinjuice
1 msk sirap
2 msk rörsocker
1 tsk kalvfond
1 krm vitvinsvinäger
2 tsk svartpeppar
2 tsk chilipulver
1 krm vitpeppar
0,5 krm cayennepeppar
1 tsk salt
Rör ihop alla ingredienser utom saltet
Låt stå 30 min
Under tiden putsas köttet och delas i skivor
Varva kött och marinad i en plastpåse och se till att alla skivor får marinad
Ställ i kyl i minst 1 timma beroende på hur tjocka skivor köttet har. Vänd på påsen efter halva tiden
Innan grillning tillsätts salt i påsen och masseras runt bland köttbitarna
Grilla!
Lördagens efterrätt! Glass och frukt. Sommarfeeling!
Senaste kommentarer