Chokladsockerkaksmuffins med Dumle! Inte helt fel det!
Sockerkaksmuffins med Dumle (12 stycken)
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
3 st ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl standardmjölk
en nypa salt
15 st Dumle
Sätt ugnen på 180 grader varmluft
Vispa smör och socker vitt
Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt att vispa
Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt
Sikta ner de torra ingredienserna varvat med mjölk
Rör till en slät smet
Dela Dumle i små bitar och rör ner i smeten
Fördela ut smeten i en muffinsplåt
Grädda i ca 12 minuter (de ska inte vara kladdiga men inte torra…)
Låt svalna och ställ sedan kylt i några timmar -helst över natt
Senaste kommentarer