Ett enkelt tillbehör till maten eller för att lyxa till leverpastejsmackan. Gurka, i en 1-2-3-lag. Enkelt!
Picklad Gurka
1 st gurka
2-3 krm salt
0,5 dl ättikssprit 12 %
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 krm svartpeppar
0,5 krm vitpeppar
0,25 kram cayennepeppar
Skiva gurkan tunn (lättast i en matberedare)
Lägg skivorna i ett durkslag och salta
Låt stå i ca 30 minuter för att dra ur vätska
Gör under tiden 1-2-3-lagen genom att hälla ner ättika, socker och vatten i en skål och rör tills sockret löst sej.
Pressa ur lite vatten från gurkan med händerna och lägg ner i lagen tillsammans med kryddorna
Ställ kylt i 1-2 timmar innan servering!
Hur gott är det inte med hemmagjorda köttbullar!
………………………
Vet inte om jag orkar gå in på alla detaljer om varför det varit uppehåll här. Mycket köksplanering har det varit vilket naturligtvis har tagit mycket tid. Resten av historien tror jag nog att jag skippar
.
Senaste kommentarer