På torsdag är det vegetariska dagen.
Vi äter väldigt sällan vegetariskt, men det har jag tänkt att vi ska bli bättre på. Det är nog bristen på kunskap som är problemet.
Jag slängde ihop en snabb lunch av det jag hittade. Det blev bra för att bara vara ett snabbt jag-har-ingen-aning-om-vad-jag-gör-recept.
Vegetariska bönbiffar
1 dl okokt fullkornscouscous
0,25 st gul lök
100 g morot, finriven
1 st ägg
1 förp. (190 g) vita bönor
1 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
vitlökspulver
chilipulver
paprikapulver
Koka couscous
Skölj av bönorna och låt de rinna av i ett durkslag
Mixa samman bönor, lök, ägg och tomatpuré
Rör ihop bönröran med couscous och urkramade finrivna morötter
Krydda mycket!
Forma till biffar och stek i smör på medelvärme tills de fått fin färg. Vänd en gång.
Serveras gärna med taco-salsa och eventuellt en klick gräddfil
Senaste kommentarer