Grötbröd, tunnbröd, stekpannebröd. Det här med namn…
De är som tunnbröd med gröt i!
Saftiga men ändå lätta, så att säga..
Prova helt enkelt! Så gott -och enkelt!
Det som är så bra med detta brödet är att det minskar matsvinnet. Får ni havregrynsgröt över från frukosten så är mellanmålet i princip klart! Om ni inte gör Grötbollar eller Protein-grötbollar av gröten istället..
Givetvis helt underbart när det går så fort att göra det också!
Gröt-tunnbröd i stekpanna
50 g smör
1 dl havregryn
1,5 dl vatten
1 dl standarsmjölk
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
salt
Tillaga havregrynsgröt av havregryn, vatten, mjölk och salt. Koka tills vätskan är borta. Låt svalna.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Nyp ihop smöret med mjölblandningen
Tillsätt havregrynsgröt och rör ihop till en deg. Arbeta inte för länge med den.
Dela upp degen i 6 stycken delar och rulla till bollar.
Platta ut en boll i taget i mjöl, på båda sidor, och kavla tunt -ca 1-2 mm
Värm upp en liten stekpanna.
Grädda bröden, i torr panna, på medelhög värme i ca 1,5-2 minuter på varje sida beroende på värmen. Reglera under tiden.
Låt svalna på ett galler.
Serveras svala!
Senaste kommentarer