Hela Familjens Receptbok

Gröt-tunnbröd – stekpannebröd

Grötbröd, tunnbröd, stekpannebröd. Det här med namn…
De är som tunnbröd med gröt i!
Saftiga men ändå lätta, så att säga..

Prova helt enkelt! Så gott -och enkelt!

DSC_0608

DSC_0619

Det som är så bra med detta brödet är att det minskar matsvinnet. Får ni havregrynsgröt över från frukosten så är mellanmålet i princip klart! Om ni inte gör Grötbollar eller Protein-grötbollar av gröten istället..
Givetvis helt underbart när det går så fort att göra det också!

DSC_0621

Gröt-tunnbröd i stekpanna

50 g smör
1 dl havregryn
1,5 dl vatten
1 dl standarsmjölk
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
salt

Tillaga havregrynsgröt av havregryn, vatten, mjölk och salt. Koka tills vätskan är borta. Låt svalna.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Nyp ihop smöret med mjölblandningen
Tillsätt havregrynsgröt och rör ihop till en deg. Arbeta inte för länge med den.
Dela upp degen i 6 stycken delar och rulla till bollar.
Platta ut en boll i taget i mjöl, på båda sidor, och kavla tunt -ca 1-2 mm
Värm upp en liten stekpanna.
Grädda bröden, i torr panna, på medelhög värme i ca 1,5-2 minuter på varje sida beroende på värmen. Reglera under tiden.
Låt svalna på ett galler.

Serveras svala!

DSC_0624

DSC_0611

DSC_0616

DSC_0601

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats