Hela Familjens Receptbok

Barnmat – Gröna pannkakor 

Detta är pannkakor utan gluten vilket kändes som att det gjorde maten lättare för O att äta. Smälter i munnen. Jag är inte själv så beroende av att ha salt i maten men en nypa hade säkert gjort sitt, om resten av familjen skulle ätit.

Att steka på lägre temperatur är bättre för de små, för att slippa få en stekyta, men det blir nästa gång.

Jag ska göra en vuxenvariant på detta en dag, med fyllning.. har lite tankar där…

Gröna pannkakor (2 stora eller 3 små)

1 st ekologiskt ägg (mitt var stort)

0.5 dl frysta goda ärtor

0.5 dl bovetemjöl

1 dl mjölk

Rapsolja

Häll ärtorna i en skål och täck med vatten. Tina i micron i ca 1 minut. Häll av vattnet.

Mixa samtliga ingredienser förutom oljan.

Värm upp en stekpanna och stek pannkakorna i rapsolja.

Jag rullade ihop pannkakan i små rullar och sen fick hon hålla dem själv i handen.

Idag har jag varit och beställt blommor till bröllopsfesten och gjort några inköp. Min klänning är äntligen beställd och jag hoppas verkligen att den hinner komma -och att den passar..!! Kanske borde leva på vatten torsk i några veckor…hum

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats