Hela Familjens Receptbok

Bebisbröd – 6 månader 

Bakade bröd till O idag! Hon överlever ju givetvis köpt bröd oxå, men jag vill gärna veta vad hon äter (plus att det är ganska kul att fixa till henne) så jag gjorde två limpor idag och stoppade i frysen. Hon fick smaka på det till mellanmål med smör och leverpastej och hon gillade det!

Bebis-bröd, två limpor, från 6 månader

25 g jäst

5 dl vatten

4 msk rapsolja

3 dl bovetemjöl

1 dl grahamsmjöl

Ca 8-9 dl vetemjöl special

Smula ner jästen i bunken. Värm vattnet till fingervarmt, häll över jästen och rör tills den löser sej. Häll i oljan och bovetemjölet. Kör igång maskinen och häll i grahamsmjöl och hälften av vetemjölet. Jobba ihop ordentligt och kör maskinen ett par minuter. Ta lite mer vetemjöl i taget tills det blir en fin deg.

Låt jäsa under bakduk i 1 timma.

Olja in två limpformar. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till två limpor som läggs i formarna. Låt jäsa ytterligare 1 timma.

Sätt ugnen på 200 grader och grädda brödet längst ner i ca 30 minuter tills det låter ihåligt när du knackar på det.

Låt svalna under bakduk.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats