Kan ni inte bestämma er för om ni vill äta chokladbollar eller biskvier, eller bara göra något roligare utav chokladbollssmeten? Chokladbollsbiskvier -ett väldigt passande tillbehör till en kopp kaffe!
Chokladbollsbiskvier
Biskvibottnar (som läggs i frysen under tiden som smeten görs)
Chokladbollssmet
Mjölkchoklad
Kokos
Chokladbollar
100 g rumsvarmt smör (25 g+75 g)
0,5 dl vispgrädde
4 dl havregryn
1,5 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk marsánsåspulver (kallrörd)
en nypa salt
Mixa havregryn till mjöl
Smält 25 g smör och vispa upp. Tillsätt en klick smör i taget utav de resterande 75 g tills allt är fluffigt
Häll ner grädde och fortsätt vispa ihop i några sekunder
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop ordentligt.
Ta fram bottnarna ur frysen (det blir enklare att lägga på smeten om de är hårda)
Lägg på chokladbollssmeten med hjälpt av exempelvis en liten sked
När alla är klara ställs de i kylen i 30 minuter
Smält chokladen (temperera gärna om ni vill ge er på detta..) och doppa biskvierna så att chokladbollen täcks men botten fortfarande syns
Strö på kokos så fort biskvin är doppad
Ställ kylt
Ta fram dem några minuter innan servering
De är sådär lagom stora (små)!
Senaste kommentarer