Hela Familjens Receptbok

Chokladbollsbiskvier

Kan ni inte bestämma er för om ni vill äta chokladbollar eller biskvier, eller bara göra något roligare utav chokladbollssmeten? Chokladbollsbiskvier -ett väldigt passande tillbehör till en kopp kaffe!

DSC_0048

DSC_0062

Chokladbollsbiskvier

Biskvibottnar (som läggs i frysen under tiden som smeten görs)
Chokladbollssmet
Mjölkchoklad
Kokos

Chokladbollar 

100 g rumsvarmt smör (25 g+75 g)
0,5 dl vispgrädde
4 dl havregryn
1,5 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk marsánsåspulver (kallrörd)
en nypa salt

Mixa havregryn till mjöl
Smält 25 g smör och vispa upp. Tillsätt en klick smör i taget utav de resterande 75 g tills allt är fluffigt
Häll ner grädde och fortsätt vispa ihop i några sekunder
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop ordentligt.

Ta fram bottnarna ur frysen (det blir enklare att lägga på smeten om de är hårda)
Lägg på chokladbollssmeten med hjälpt av exempelvis en liten sked
När alla är klara ställs de i kylen i 30 minuter

Smält chokladen (temperera gärna om ni vill ge er på detta..) och doppa biskvierna så att chokladbollen täcks men botten fortfarande syns
Strö på kokos så fort biskvin är doppad

Ställ kylt

Ta fram dem några minuter innan servering

DSC_0064

DSC_0046

DSC_0053

DSC_0051

De är sådär lagom stora (små)!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats