Hoppas ni har en mysig start på helgen denna fredagskväll!
Detta är en ganska enkel panna som kan kännas väldigt lyxig med rätt tillbehör. Den måste provas! Hela familjen gav högt betyg
Fläskytterfilépanna med vitlök och bacon
600 g fläskytterfilé
1 pkt bacon
1 st liten finhackad gul lök
1 msk kalvfond
2 dl vatten
2 dl creme fraiche, naturell
1,5 dl vispgrädde
115 g philadelphiaost -vitlök ( 1 st förp. small size)
soja
salt
drygt 0,5 tsk svartpeppar
1,5 krm vitpeppar
0,5 krm cayennepeppar
en nypa strösocker
Serveras gärna med:
god pasta
sparris/ haricots verts
ädelost
valnötter
tomater
Bryn bacon och lägg åt sidan på ett papper.
Putsa och strimla fläskytterfilé
Bryn köttet i smör på hög värme. När det börjar få färg, sänk värmen och tillsätt löken som får fräsa med.
Krydda med nästan all svartpeppar, vitpeppar och cayennepeppar. Rör om och häll ner vatten och kalvfond. Låt puttra på svag värme tills i princip allt vatten har reducerat.
Starta under tiden vatten till pasta och koka enligt anvisningarna på förpackningen
Fortsätt med pannan. Häll ner creme fraiche, philadelphiaost, grädde och resten kryddorna (ta det försiktigt med saltet eftersom bacon är så salt). Låt puttra i 5-10 minuter.
Vänd ner hälften av mängden bacon och smaka av med en nypa socker
Servera med bacon på toppen!
Senaste kommentarer