Hela Familjens Receptbok

Fläskytterfilépanna med vitlök och bacon

Hoppas ni har en mysig start på helgen denna fredagskväll!

Detta är en ganska enkel panna som kan kännas väldigt lyxig med rätt tillbehör. Den måste provas! Hela familjen gav högt betyg

DSC_0521

DSC_0529

Fläskytterfilépanna med vitlök och bacon

600 g fläskytterfilé
1 pkt bacon
1 st liten finhackad gul lök
1 msk kalvfond
2 dl vatten
2 dl creme fraiche, naturell
1,5 dl vispgrädde
115 g philadelphiaost -vitlök ( 1 st förp. small size)
soja
salt
drygt 0,5 tsk svartpeppar
1,5 krm vitpeppar
0,5 krm cayennepeppar
en nypa strösocker

Serveras gärna med:
god pasta
sparris/ haricots verts
ädelost
valnötter
tomater

Bryn bacon och lägg åt sidan på ett papper.

Putsa och strimla fläskytterfilé
Bryn köttet i smör på hög värme. När det börjar få färg, sänk värmen och tillsätt löken som får fräsa med.
Krydda med nästan all svartpeppar, vitpeppar och cayennepeppar. Rör om och häll ner vatten och kalvfond. Låt puttra på svag värme tills i princip allt vatten har reducerat.
Starta under tiden vatten till pasta och koka enligt anvisningarna på förpackningen
Fortsätt med pannan. Häll ner creme fraiche, philadelphiaost, grädde och resten kryddorna (ta det försiktigt med saltet eftersom bacon är så salt). Låt puttra i 5-10 minuter.
Vänd ner hälften av mängden bacon och smaka av med en nypa socker
Servera med bacon på toppen!

DSC_0535

DSC_0517

DSC_0523

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats