Hela Familjens Receptbok

Granola – i stekpanna

Brukar ni lägga extra energi på helgens frukost eller är det samma samma hela veckan? Eller kanske rent av lyx-frukost varje dag? Frukosten är viktig, för mej, och jag försöker alltid att lägga ner lite mer energi just då. Det allra bästa är när den går att förbereda!

En snabb Granola till helgen kanske? Lättgjord -i stekpannan!

DSC_0221

En Granola, eller müsli, går ju att variera i en oändlighet, men detta är ett bra grundrecept.

DSC_0211

Granola, i stekpanna

3 dl havregryn
0,5 dl pumpakärnor
2 msk chiafrön
0,5 dl nötter (t.ex sötmandel)
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
2 msk vatten
en nypa flingsalt

3 msk kokosolja

Hacka nötterna (jag gillar tuggmotståndet så jag hackade grovt).

Blanda ihop gryn, frön och kryddor i en bunke.
Tillsätt vatten och sirap. Blanda.

Lägg kokosolja i en stekpanna och häll ner blandningen.
Rosta Granolan på medelhög värme och rör ofta så att den inte bränner. Häll ner nötter och flingsalt efter halva tiden.

Lägg upp på en tallrik så den svalnar innan den färdiga granolan hälls över i en burk med tätslutande lock.

Min Granola serverar jag med naturell kvarg och äpplemos!

DSC_0201

DSC_0204

DSC_0206

DSC_0212

DSC_0223

DSC_0219

Trevlig helg-frukost till er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats