Hela Familjens Receptbok

Hamburgerbröd -kalljästa

Här kommer ett recept på rejäla och mättande hamburgerbröd!

Såhär stora behöver de inte göras..

Kalljästa Hamburgerbröd -XL (7 st)

20 g jäst
5 dl kallt vatten
knappt 1 msk olivolja
drygt 1 msk strösocker
2 dl durumvetemjöl
0,5 dl grahamsgryn
7,5 dl vetemjöl special
1 tsk salt

grahamsgryn
ägg

Smula jäst i bakmaskinens bunke och rör ner vatten tills jästen löser sig
Tillsätt socker och olja
Starta maskinen och häll ner durumvetemjöl och grahamsgryn
Fortsätt med hälften av vetemjölet och låt maskinen arbeta ganska kraftigt under några minuter
Häll ner resten av mjölet, lite i taget, och sänk hastigheten något
Kör degen i maskinen totalt minst 10 minuter
Under den sista minuten tillsätts salt
Den färdiga degen ska vara ganska lös..
Ta upp degen på rejält mjölat bakbord
Vägg upp bitar på 140 g som formas till bollar med mjöliga händer
Lägg på bakplåtsbeklädd plåt och avsluta med att strö över grahamsgryn
Ställ plåten i kylen i 8 timmar med en bakduk

Ta fram plåten från kylen 30 minuter före gräddning
Sätt ugnen på 240 grader varmluft
Pensla bröden med ett uppvispat ägg
Ställ in i ugnen och sänk direkt värmen till 200 grader varmluft
Grädde i ca 13 minuter
Låt svalna på galler

Skär isär bröden och stek i stekpanna med smör

Ett bröd räcker, sen är man mätt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats