Sugen på att baka kanelbullar men inte har någon jäst hemma? Det går bra ändå!
Kanelbullar -med bakpulver
100 g rumsvarmt smör
8 dl vetemjöl
2,5 dl standardmjölk
0,25 dl strösocker
2 msk sirap
2,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,25 tsk salt
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
2 tsk kanel
1 st ägg
Sätt ugnen på 225 grader varmluft
Sikta ner mjölet i en bunke och blanda med alla torra ingredienser
Knåda in smöret med händerna
Tillsätt mjölk och sirap och rör ihop till en deg med hjälp av en sked
Ta upp på lätt mjölat bord och knåda ihop till en slät deg
Kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjock
Vispa ihop smör, socker, vaniljpulver och kanel med hjälp av en ballongvisp
Fördela ut fyllningen på degen
Rulla ihop och skär ca 20 stycken bullar som läggs på en bakplåtsbeklädd plåt eller i bullformar
Pensla med ett uppvispat ägg
Grädda i 10 minuter
Låt gärna bullarna svalna innan de äts…
Senaste kommentarer