Keso, det är bra till mycket. Gott också! Jag gillar både den vanliga naturella och minikeso, beroende på vad jag ska använda den till..
Till frukost idag så slängde jag ihop ett kesobröd med morot i. Krispigt och gott! Favoriten är att göra varma mackor utav dem, men på tok för mycket ost emellan..
5 stycken Keso- och morotsbröd
200 g keso, naturell
1 ägg
30 g riven morot
1 msk chiafrön
1 msk pumpakärnor
0,75 tsk bakpulver
en liten nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Lägg keso i en sil och tryck ut vätskan med hjälp av en sked.
Riv morötter (finaste sidan på rivjärnet) och krama ur vattnet.
Mixa keso med ägget.
Rör ihop fröerna med bakpulver.
Blanda samman alla ingredienser.
Klicka ut 5 stycken högar på en plåt med bakplåtspapper och bred ut dem till 2 cm tjocka bröd.
(Strö ev. lite flingsalt på toppen)
Grädda i ca 20 minuter och låt svalna på plåten.
Här har jag ost, keso, grovt rivna morötter och pumpafrön på!
Varma mackor
Ta två keso- och morotsbröd och lägg emellan två skivor god hushållsost och en rejäl hög med riven västerbottenost.
Grilla i smörgåsgrill!
Hoppas det smakar!
Senaste kommentarer