Hela Familjens Receptbok

Keso- och morotsbröd som varma mackor!

Keso, det är bra till mycket. Gott också! Jag gillar både den vanliga naturella och minikeso, beroende på vad jag ska använda den till..

Till frukost idag så slängde jag ihop ett kesobröd med morot i. Krispigt och gott! Favoriten är att göra varma mackor utav dem, men på tok för mycket ost emellan..

20180117_091736

5 stycken Keso- och morotsbröd

200 g keso, naturell
1 ägg
30 g riven morot
1 msk chiafrön
1 msk pumpakärnor
0,75 tsk bakpulver
en liten nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Lägg keso i en sil och tryck ut vätskan med hjälp av en sked.
Riv morötter (finaste sidan på rivjärnet) och krama ur vattnet.

Mixa keso med ägget.

Rör ihop fröerna med bakpulver.

Blanda samman alla ingredienser.

Klicka ut 5 stycken högar på en plåt med bakplåtspapper och bred ut dem till 2 cm tjocka bröd.
(Strö ev. lite flingsalt på toppen)
Grädda i ca 20 minuter och låt svalna på plåten.

20180117_083223

20180117_085542

20180117_085551

20180117_091219

Här har jag ost, keso, grovt rivna morötter och pumpafrön på!

20180117_091258

Varma mackor

Ta två keso- och morotsbröd och lägg emellan två skivor god hushållsost och en rejäl hög med riven västerbottenost.
Grilla i smörgåsgrill!

20180117_091616

20180117_091521

Hoppas det smakar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats