Hela Familjens Receptbok

Kolasås

Den perfekta kolasåsen. Den ska vara ganska trögflytande och inte för söt!
Vad väljer ni helst? Kolasås eller chokladsås på glassen?

DSC_0030

DSC_0024

DSC_0025

Det lättaste är att använda termometer men det går även bra med kulprovet.

DSC_0027

Kolasås (2 portioner)

0,5 dl sirap
2,5 tsk rårörsocker
2,5 msk vispgrädde
1 tsk smör

Häll sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull
Koka upp under omrörning och låt sedan bubbla till önskad konsistens.
107-115 grader beroende på hur man vill ha den. Serveras den varm så går det att öka graderna, för den blir hårdare ju svalare den bli..

DSC_0031

DSC_0035

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats