Hela Familjens Receptbok

Krabbelurer i pulkabacken?

Med tanke på alla sjukdomar som härjar nu (var och varannan person har ju influensa!?), pga otrevliga vabruari, så är det hemma-vecka för A.
Inte helt lätt att roa honom längre. Han är i en mindre rolig period där han är väldigt trotsig. Men han kan även ge klockrena kommentarer som man går och skrattar åt långt efter. Tur att det är både upp och ner, och inte bara ner. Vill stundtals slita mitt hår och gå och gråta i ett hörn. Det ÄR påfrestande!
Imorgon ska vi roa oss med att göra leklera. Det kanske kan vara kul en stund i alla fall…

Snart är det sportlov! Något som är väldigt lätt att slänga ihop och ta med sej till pulkabacken är krabbelurer. DSC_0804

Krabbelurer (10-12 st)

1,5 dl rårörsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,5 dl standardmjölk
en nypa salt
smör

kanel
strösocker

Blanda lika delar kanel och strösocker i en djup tallrik.
Rör ihop rårörsocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker (sikta gärna ner det i bunken)
Vispa, för hand, ner ett ägg i taget och sedan mjölken och saltet till en klumpfri smet
Värm upp en stekpanna med mycket smör och stek några krabbelurer i taget (ca 0,5 dl smet till varje) på medelvärme tills de får fin färg
Vänd direkt runt dem i kanelsockret

Servera med sylt, äpplemos eller bara som de är!

DSC_0810

DSC_0809

DSC_0799

Vad tar ni helst med till backen?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats