Gratäng. Återigen -det är smidigt!
Kyckling, det kan vara hemskt om det blir torrt. Men här syns det till och med på bilden hur saftig den är. Prova! Det är dock en fördel om man gillar lite starkare mat, men man kan byta pasta mot ris för att få det mer lagom. Våra barn åt, så det är inte FÖR starkt!
Kycklinggratäng
4-5 st kycklingbröstfiléer
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk chilipulver
0,5 krm cayennepeppar
0,5 dl tomatpuré (delikatesskryddad)
1 dl ketchup
såsen:
2 dl (1 förp.) creme fraiche smaksatt -paprika & chili
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl riven ost
1-2 paket bacon
pasta eller ris
Sätt ugnen på 225 grader
Smörj en ugnssäker form
Skär rent kyckling
Blanda ihop tomatpuré, ketchup, salt, peppar, chilipulver, och cayennepeppar i en djup tallrik
Vänd runt kyckling i röran och lägg i formen
Ställ in formen mitt i ugnen i 10 minuter
Rör under tiden ihop såsen
Efter 10 min i ugnen tas formen ut och såsen hälls över
Avsluta med riven ost
Ställ tillbaka in i ugnen i 25 minuter
Serveras med pasta/ ris och knaperstekt bacon !
Efter 10 minuter i ugnen:
På med sås och ost:
Klart:
Det är inte alltid lätt att få till vettiga bilder på mat som inte gör sej bra på bild,
Senaste kommentarer