Ett snabbt inlägg om en enkel maträtt som passar lika bra till fest som till vardags. Vad gör ni helst med lövbiff?
Barnen älskade detta och åt flera portioner. Gott betyg det!
Det ser väldigt tråkigt ut detta.. Inte ens lite inbjudande ut. Men var inte rädda för det -det var väldigt gott! Det värsta som finns är seg lövbiff..! Detta är verkligen inte segt!
Lövbiffpanna, mild (4-6 port)
500 g lövbiff
0,5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
3 dl vatten
0,5 tsk soya
0,5 tsk salt
0,75 tsk svartpeppar
1 krm vitpeppar
en nypa socker
5 dl vispgrädde
1 msk fryst persilja
jasminris
Strimla köttet
Hacka lök och vitlök fint
Bryn kött och lök i smör och olja
Krydda med hälften av mängden svartpeppar och vitpeppar
Tillsätt vatten och fond
Koka bort det mesta av vattnet
Häll ner grädde och resten av kryddorna
Låt bubbla i 7-10 minuter
Rör ner persilja och låt bubbla upp
Smaka av med socker (detta recept är väldigt milt. Öka mängden svart- och vitpeppar om ni vill ha mer smak)
Servera med jasminris
Senaste kommentarer