Ibland vill man bara äta något enkelt och gott, som falukorv och makaroner. För att få det hela lite roligare så kan man göra stuvade makaroner.
Det finns två sätt. Antingen så kokar man makaronerna i mjölk eller så gör man en bechamelsås som man blandar ner i kokta makaroner. Här kommer recept på det senare.
Stuvade makaroner (4 port)
4 dl okokta makaroner
25 g smör
3,5 msk vetemjöl
4 dl standardmjölk
2 msk vispgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 krm vitpeppar
0,5 krm muskotnöt
en nypa strösocker
Koka makaroner enligt anvisningarna på förpackningen
Under tiden görs såsen:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme
Flytta bort från plattan och vispa ner mjölet -kraftigt för hand. Så fort mjölet blandats ordentligt med smöret så hälls en skvätt mjölk ner så att allt blandas väl och blir klumpfritt.
Ställ tillbaka på plattan och vispa ner resten av mjölken. Rör ofta. Låt koka upp och sedan sjuda tillsammans med kryddor i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och låt bubbla ihop i ett par minuter. Smaka av med socker.
Häll av vattnet från makaronerna och blanda med såsen.
Servera med exempelvis korv eller köttbullar och lite nymalen svartpeppar på de stuvade makaronerna.
Trevlig kväll!
Senaste kommentarer