Hela Familjens Receptbok

Stuvade makaroner

Ibland vill man bara äta något enkelt och gott, som falukorv och makaroner. För att få det hela lite roligare så kan man göra stuvade makaroner.
Det finns två sätt. Antingen så kokar man makaronerna i mjölk eller så gör man en bechamelsås som man blandar ner i kokta makaroner. Här kommer recept på det senare.

DSC_0916

DSC_0913

Stuvade makaroner (4 port)

4 dl okokta makaroner

25 g smör
3,5 msk vetemjöl
4 dl standardmjölk
2 msk vispgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 krm vitpeppar
0,5 krm muskotnöt
en nypa strösocker

Koka makaroner enligt anvisningarna på förpackningen
Under tiden görs såsen:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme
Flytta bort från plattan och vispa ner mjölet -kraftigt för hand. Så fort mjölet blandats ordentligt med smöret så hälls en skvätt mjölk ner så att allt blandas väl och blir klumpfritt.
Ställ tillbaka på plattan och vispa ner resten av mjölken. Rör ofta. Låt koka upp och sedan sjuda tillsammans med kryddor i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och låt bubbla ihop i ett par minuter. Smaka av med socker.
Häll av vattnet från makaronerna och blanda med såsen.
Servera med exempelvis korv eller köttbullar och lite nymalen svartpeppar på de stuvade makaronerna.

DSC_0915

DSC_0911

DSC_0914

Trevlig kväll!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats