Ja, detta kan nog vara den godaste och mest perfekta Muggkakan jag ätit! Den måste ni prova! Chokladig, kladdig kaka med grädde, färdig på ett par minuter.. Kanske när ni får oväntat besök..?
Perfekt när man inte hunnit äta upp bananerna i tid, som alltid(?), och de ser sådär tråkigt övermogna ut.
Jag använde mindre formar, som till chokladfondant, men det går givetvis bra med en vanlig mugg också..
Banan-Mugcake, 2 stycken
80 g väl mogen banan
1 ägg
20 g smör
20 g mörk choklad (Marabou 70 %)
2 msk brunt farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
3 msk vetemjöl
1,5 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
vispgrädde
kakao
banan
mörk choklad
rörsocker
Mixa ihop banan och ägg
Smält smöret och rör ner chokladen så den smälter
Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ner i bananröran
Häll sist ner chokladen och blanda till en slät smet
Häll upp i formarna (ca 3/4 utav dem -annars rinner det över i micron..)
Ställ in en form i taget i micron och grädda på full effekt i ca 35-40 sekunder.
Tänk på att formen är varm!
Låt kakan svalna och vispa under tiden grädde.
Toppa kakan med grädde, kakao, bananskivor, mörk choklad och rörsocker.
Njut!
Senaste kommentarer