Hela Familjens Receptbok

Världens godaste MugCake, med banan och mörk choklad

Ja, detta kan nog vara den godaste och mest perfekta Muggkakan jag ätit! Den måste ni prova! Chokladig, kladdig kaka med grädde, färdig på ett par minuter.. Kanske när ni får oväntat besök..?

DSC_0170

Perfekt när man inte hunnit äta upp bananerna i tid, som alltid(?), och de ser sådär tråkigt övermogna ut.

Jag använde mindre formar, som till chokladfondant, men det går givetvis bra med en vanlig mugg också..

DSC_0178

Banan-Mugcake, 2 stycken

80 g väl mogen banan
1 ägg
20 g smör
20 g mörk choklad (Marabou 70 %)
2 msk brunt farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
3 msk vetemjöl
1,5 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt

vispgrädde
kakao
banan
mörk choklad
rörsocker

Mixa ihop banan och ägg

Smält smöret och rör ner chokladen så den smälter

Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ner i bananröran
Häll sist ner chokladen och blanda till en slät smet

Häll upp i formarna (ca 3/4 utav dem -annars rinner det över i micron..)

Ställ in en form i taget i micron och grädda på full effekt i ca 35-40 sekunder.
Tänk på att formen är varm!
Låt kakan svalna och vispa under tiden grädde.

Toppa kakan med grädde, kakao, bananskivor, mörk choklad och rörsocker.
Njut!

DSC_0164

DSC_0181

DSC_0177

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats