Här kommer ett till recept på Korvstroganoff. Kul med variation! Här hittar ni mitt andra recept. Idag åkte det i både champinjoner och bönor. Mums
Korvstroganoff med champinjoner och vita bönor
1000 g falukorv, deli
1 st gul lök
100-150 g färska champinjoner
5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl tomatpuré, delikatesskryddad
0,5 dl ketchup
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk paprikapulver
0,25 tsk chilipulver
1 krm cayennepeppar
0,25 tsk salt
en nypa strösocker
190 g (1 förp.) stora vita bönor
smör
Strimla korven, finhacka löken och dela champinjonerna i fyra delar
Stek korv i smör tills den börjar få färg. Lägg i lök och champinjoner och låt steka med tills de blivit mjuka och börjat ta färg.
Krydda med halva mängden kryddor, förutom salt. Tillsätt tomatpuré som får fräsa med ett par minuter. Sänk värmen och häll över matlagningsgrädde och ketchup. Krydda med resten av kryddorna och även saltet. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av under tiden och avgör hur kryddstarkt det ska bli.
Slå på grädde och låt puttra ytterligare 5 minuter och smaka av med en nypa socker.
Häll bönorna i en sil, skölj av och låt dem rinna av. Häll dem i pannan och låt dem puttra med i någon minut för att de ska bli varma.
Servera gärna med basmatiris och broccoli
Eftersom det är bönor i så går det bra att göra maten ganska kryddstark tycker jag. Men när bara ca 1/5 av familjen äter bönor, och 3/5 är barn, så fick jag nöja mej såhär idag..
Smaklig måltid!
Senaste kommentarer